ØVSTEBØ GÅRD
  • Hjem
  • Produkter
    • Kjøtt
    • Skinn
    • Livdyr
  • Oppskrifter
  • Om Gården
  • Kontakt
Picture
Picture
Picture
Picture

​​Kjelår med ovnsbakte grønnsaker og mandelpotetpuré

​​05.06.17
​Vi har litt kjøtt igjen etter partiet i Juni. Dette er stort sett oppskjært i ferdig kilos pakker. Egner seg godt som grytekjøtt.
Du kan bestille kjøtt ​her. Vi vil også få klart et begrenset parti med pinnekjøtt / speke lår før jul.



Du trenger ( 4 personer)

0.5 kjelår
1 kvasterrosmarin
1.5 hvitløksfedd
1.5 sssmør
1 ssolje
 salt og nykvernet pepper

Grønnsaker:
1.5 gulrot
125 gsellerirot
1 løk
0.5 kvastrosmarin
1.5 hvitløksfedd
0.5 sssmør
0.5 tssalt
0.13 tskvernet peppe

Mandelpotetpuré
300 gmandelpotet
0.5 hvitløksfedd
1.5 sssmør
0.75 dlfløte
Litt salt




Slik gjør du:
  1. Sett stekeovnen på 150 grader
  2. Lag noen snitt i låret for å putte inn noe smak.
  3. Legg finsnittet hvitløk og rosmarinstilker inn i snittene.
  4. Brun låret i nøytral olje, denne tåler høy temperatur. Snu låret rundt i pannen slik at det blir brunet på alle flater.
  5. Har du en vanlig komfyr kan du bruke en langpanne. Legg langpannen fra stekeovnen over kokeplaten og brun låret i pannen. Dette går ikke på induksjonskomfyr.
  6. Legg låret på en rist over langpannen.
  7. Ha smøret i pannen du brunte kjøttet i for å få ut all smak, la det bli nøttebrunt. Når smøret skummer i pannen får du frem den deilige nøttesmaken. Pass på, så ikke smøret blir brent.
  8. Krydre låret med salt og nykvernet pepper og hell stekesjyen over.
  9. Sett låret i forvarmet ovn på 150 grader.
  10. Steketid: Start med 30-40 min, ta ut låret og kjenn litt med hånden. Gjør et lite snitt med en kniv. Er kjøttsaften blank er det ferdig, er den rød må kjøttet stekes noe lenger.
  11. GrønnsakerGrønnsakene må kuttes i lik størrelse, slik at de trenger lik steiketid.
  12. Vask og skrell gulrøttene og kutt de i 1 cm store skiver.
  13. Sellerirot vaskes og skrelles og kuttes i 1 cm store terninger
  14. Løken skrelles og skjæres i båter.
  15. Ha i hvitløkbåt med skall som gis et trykk på toppen, dette for at smaken skal kunne trekke ut. Ha på skallet under steking for å unngå at hvitløken blir brent.
  16. Ha grønnsakene i en bolle og tilsett smør, rosmarin, salt og pepper. Bland dette godt sammen.
  17. Legg grønnsakene oppi pannen som kjeet har ligget på rist over og ha risten med låret over grønnsakene igjen. Stek videre i ca. 15 min.
  18. La kjøttet hvile i ca. en halv time, pakk det inn i litt aluminiumsfolie. Dette for at kjøttsaften får sette seg igjen.
  19. Skru opp temperaturen på ovnen til 180 grader. La grønnsakene steike videre til de får litt farge.
  20. MandelpotetpuréSkrell potetene og ha de i en kasserolle.
  21. Ha en hel hvitløkbåt sammen med potetene under koking.
  22. Kokes til potetene er møre.
  23. Slå av kokevannet. Ha potetene tilbake på platen slik at det siste kokevannet damper bort.
  24. Mos potetene med en stapper/kan bruke en visp.
  25. Tilsett smøret og spe med fløten til du får ønsket konsistens på puréen.
  26. Rør godt.
  27. Ha saltet i tilslutt, for å hindre at stappen ikke blir seig.
  28. Skjær kjelåret i skiver og server på fat sammen med grønnsakene og mandelpotetpuré.
  29. GrønnsakerGrønnsakene må kuttes i lik størrelse, slik at de trenger lik steiketid.
  30. Vask og skrell gulrøttene og kutt de i 1 cm store skiver.
  31. Sellerirot vaskes og skrelles og kuttes i 1 cm store terninger
  32. Løken skrelles og skjæres i båter.
  33. Ha i hvitløkbåt med skall som gis et trykk på toppen, dette for at smaken skal kunne trekke ut. Ha på skallet under steking for å unngå at hvitløken blir brent.
  34. Ha grønnsakene i en bolle og tilsett smør, rosmarin, salt og pepper. Bland dette godt sammen.
  35. Legg grønnsakene oppi pannen som kjeet har ligget på rist over og ha risten med låret over grønnsakene igjen. Stek videre i ca. 15 min.
  36. La kjøttet hvile i ca. en halv time, pakk det inn i litt aluminiumsfolie. Dette for at kjøttsaften får sette seg igjen.
  37. Skru opp temperaturen på ovnen til 180 grader. La grønnsakene steike videre til de får litt farge.
  38. MandelpotetpuréSkrell potetene og ha de i en kasserolle.
  39. Ha en hel hvitløkbåt sammen med potetene under koking.
  40. Kokes til potetene er møre.
  41. Slå av kokevannet. Ha potetene tilbake på platen slik at det siste kokevannet damper bort.
  42. Mos potetene med en stapper/kan bruke en visp.
  43. Tilsett smøret og spe med fløten til du får ønsket konsistens på puréen.
  44. Rør godt.
  45. Ha saltet i tilslutt, for å hindre at stappen ikke blir seig.
  46. Skjær kjelåret i skiver og server på fat sammen med grønnsakene og mandelpotetpuré.


Services

Picture

Skill One

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusant.
Picture

Skill Two

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusant.
Picture

Skill Three

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusant.

Recent News

Picture
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi.
Picture
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi.
KONTAKT OSS
Telefon Tor Arne +47 90 66 37 21     
Telefon Heidi   +47 41  23  71  54
E-post: [email protected]
web: www.boergeiter.no
​ADRESSE
Fjøsnavegen 99
Øvstebø
5590 ETNE

  ​SOSIALE MEDIER

   COPYRIGHT © 2016  Boergeiter.no™
  • Hjem
  • Produkter
    • Kjøtt
    • Skinn
    • Livdyr
  • Oppskrifter
  • Om Gården
  • Kontakt