Vi har samlet noen oppskrifter på hvordan du kan tilberede kjøtt fra geit og kje. Send oss gjerne din oppskrift eller kom med tips / tilbakemelding på hvordan kjøttet kan tilberedes.
Ny kokebok 2018Her kan du laste ned Norboer sin nye kokebok med masse spennende oppskrifter. Se også disse linkene for flere: |
Mango Chutney kjeDu trenger:
Slik gjør du: La kjøttet ligge i mango chuteny saus, olje, salt og pepper over natten. Bruk langpanne og legg kjøttet i stekepose. Stekes på 150 grader i 2 timer, sett deretter ned teperaturen til 70 grader i 4-5 timer. Sil av kraften, tilsett 3 d mat fløyte og gi den et oppkok. Smak til sausen med salt, pepper og bruk eventuelt litt massena for å fåden tykkere Serveres med ris eller poteter og ferske grønnsaker. |
Langstekt kje lår
Du trenger:
Marinade av:
Slik gjør du: Bland krydder og olje i en blender godt, legg låret i en pose med marinaden og la det ligge noen timer. Gjerne hele dagen. Legg det i dampovnen på 75 grader over natten (7-8 timer) Gir supermørt kjøtt, kan også gi det en siste finish på grillen i et par minutter før servering. |
Heidi`s Kurry kje |
Du trenger:
Slik gjør du: Strø salt og pepper på kjøttbitene og legg kjøttet i en ildfast form med lokk/eller leirgryte. skjær opp løk og gullerot og fordel på toppen og rundt kjøttet. La det stå i ovnen på 150grader i en time. Senk temperaturen ned til 70 grader og la det stå i 4-5 timer. Saus Slå av kraft og sil det i en gryte. Tilsett 3 dl matfløyte og gi det et oppkok. Tilsett 3 dl rømme. 1-2 SS sitronsaft. 2-4 SS Karri ( smak til) 1 fedd kaienepepper. Smak til med salt For å få litt tykkere saus ha i litt maisenajevner, gi et oppkok. "Rensk kjøtt fra bena" og ha det i gryten. la det trekke/ småkoke 5- 10 minutter. Serveres med ris/ poteter, mango. grønnsaker etter smak. |
Kje Kurry– langtidsbakt kjekjøtt med karri, hvitløk og tomatDu trenger:
Slik gjør du: Legg leirgrya i kaldt vann i min 10 min. Del opp løk og evt andre grønnsaker og legg dem i bunnen av leirgryta. Legg kjøttstykkene oppå og tomater i båter, ingefør i mindre biter og hvitløksfedd innimellom og på toppen. Bland kraft/vann+gelatin med tomatpure og krydder og hell det over kjøtt og tomater. Skvis over saften av en halv sitron, fordel honning og smørklatter litt rundt omkirng og helle evt en skvett fløte eller rømme oppi. Sett herligheten inn i kald ovn og temperaturen nå avhenger av hvor god tid du har. Om du gjør dette kvelden i forvein, noe du veldig godt kan, setter du ovnen på 60 grader. Skru opp til 200 grader den siste halvtimen-timen og stek uten lokk de siste 10-15 min. Har du det mer «travlet» med bare 2-3-4 timer til rådighet setter du ovnen på 150-160 grader og skrur opp varmen siste 15 min og steker uten lokk. Servers for eksempel sammen med en frisk salat med vinagrette. Velbekomme! |
Ovnsstekt lår av kjeDu trenger:
Gni kjøttet godt inn med salt og pepper. Bruk en stor stekepanne og brun kjøttet på alle sider i litt olje. Tilsett en god klatt smør (ca. 50 g), hvitløkfedd og urtekvaster i pannen når kjøttet har fått fin farge. Øs smøret over kjøttet. Det skal bruse, men må ikke bli brent. Løft kjøttet over i en akkurat passe stor langpanne/ildfast form. Pensle kjøttet med sennep og legg de brunede hvitløkfeddene og urtene på toppen. Hell eplemosten i formen og stek det hele videre i ovn ved 120–150 grader i cirka to timer, eller til kjernetemperaturen er cirka 60 grader. La kjøttet få hvile i 15–20 minutter før du skjærer i det. Dryss over litt smuldret chèvre eller fetaost, hakket persille og revet sitronskall før servering. TIPS Sjekk at det hele tiden er væske i langpannen og etterfyll om nødvendig. Sil til slutt sjyen og press gjerne den bløte hvitløken gjennom silen. Juster smaken på sjyen hvis nødvendig og rund den av med en fløteskvett om ønskelig. Som tilbehør passer det godt med for eksempel bakte rotgrønnsaker eller en god og kremet potetsalat. Jamaican curry goat - jamaicansk geitegryte med karri |
Jamaican curry goat - jamaicansk geitegryte med karri
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU Bland kjøttet godt med salt, pepper, fire spiseskjeer karri, løk skåret i tynne båter, hakket hvitløk og chili. La det marinere natten over i kjøleskapet. Varm opp oljen i en tykkbunnet gryte. Brun kjøttet godt. Ta det ut av gryten og sett det til side. Ha løk, hvitløk og chili fra marinaden i gryten og la det sautere til det faller sammen. Tilsett eventuelt litt mer olje. Ha kjøttet tilbake i gryten. Tilsett lys fond til det dekker. Ha i tomatpuré og timian. Skru ned varmen og la retten småkoke i cirka en og en halv time, til kjøttet er ganske mørt. Skrell potetene, skjær dem i fire båter og legg dem i gryten. Legg på lokket igjen og la gryten småkoke til potetene er kokt. Hakk vårløken og korianderen. Vend dem inn i gryten og la det får varme i et par minutter. Smak til med salt og pepper, eventuelt litt brunt sukker. Serveres med kokt ris, plommechutney og en jamaikansk «Red stripe» øl. Plommechutney Skjær plommene i biter, grovhakk sviskene og skjær pæren i små terninger. Finhakk chilien. Mal krydderne i en morter. Rist dem i en gryte til de begynner å dufte. Tilsett eddik og sukker. La det koke til sukkeret har løst seg opp. Tilsett resten av ingrediensene og la chutneyen koke til den begynner å tykne. Rør jevnlig, så den ikke fester seg i bunnen. Avkjøl. |